Cena

Kakšni so stroški slikopleskarskih storitev?

Na novo prepleskano stanovanje je lahko vir navdiha in sprostitve, pa tudi paša za oči. Marsikdo se odloči za pleskanje prostorov sam, vendar je vredno razmisliti o času, denarju in energiji, ki jih lahko prihranite  z najemom profesionalnega slikopleskarja.

Začne se že pri pravilni izbiri barv

Eden takšnih dejavnikov, ki jih je treba upoštevati, je izbira barve, ki temelji predvsem na osebnih željah. Z veseljem vam svetujemo, katere barve so primerne za različne prostore. Pleskanje stanovanja ali sten v barvne odtenke je lahko zahtevnejše, saj zahteva več nanosov in poseben trak za intenzivne tone, kar poviša ceno storitve. Poleg tega so temnejše ali intenzivnejše barve na splošno dražje od svetlejših, mehkejših tonov.

Pomembno je tudi število želenih barvnih odtenkov ali vzorcev. Tanke črte svetlejših barv so priljubljene okoli vogalov med stenami in stropi, ki prostoru dodajo eleganten pridih. Barvanje ene stene ali stropa lahko popestri prostor, vendar je dražje od običajnega beljenja.

Izberite trpežne in dolgotrajne barve

Prostori, ki so izpostavljeni močnim mehanskim obremenitvam ali umazaniji, kot so hodniki, otroške sobe ali kuhinje, potrebujejo pralno barvo iz lateksa, ki spada v višji cenovni razred barv. Pralna barva omogoča enostavno pranje madežev od umazanije, zato je pametna izbira za takšne prostore.

Na ceno pleskanja vpliva tudi kvadratura objekta in to, ali je stanovanje opremljeno. Opremljeno stanovanje traja dlje, saj je treba pohištvo premakniti in zaščititi, po končanem delu pa je potrebno tudi zaključno čiščenje.

Dejavniki, ki vplivajo na ceno slikopleskarskih storitev

Stroški slikopleskarskih storitev se lahko razlikujejo glede na več dejavnikov. V nadaljevanju predstavljamo nekaj dejavnikov, ki lahko vplivajo na stroške slikopleskarskih storitev:

Velikost površine, ki jo je treba pobarvati: večja kot je površina za pobarvanje, več barve in dela bo potrebno, kar bo na koncu povečalo stroške.

Vrsta površine: Vrsta površine, ki jo želite pobarvati, lahko vpliva tudi na stroške pleskarskih storitev. Na primer, barvanje teksturirane površine bo zahtevalo več dela in je lahko dražje kot barvanje gladke površine.

Vrsta barve: Vrsta barve, ki jo izberete, lahko vpliva tudi na stroške slikopleskarskih storitev. Visokokakovostna barva lahko stane več kot manj kakovostna barva, vendar lahko traja dlje in je videti bolje.

Tudi starost objekta vpliva na to, kakšna bo cena pleskanja

Starejše hiše imajo pogosteje luščenje, neravne stene in morda tapete ali slike, ki jih je treba pred pleskanjem odstraniti. Neravne površine je treba najprej pobrusiti, manjkajoče ali neravne površine pa prekriti pred barvanjem. Starejše stavbe imajo lahko tudi vlažne stene, prekrite s plesnijo, kar podaljša in podraži postopek priprave in barvanja.

Cena za slikopleskarske storitve je torej odvisna od več dejavnikov. Ne glede na to, ali se odločite za preprosto beljenje stanovanja ali pa želite prostore osvežiti z barvami, vam z veseljem brezplačno svetujemo in v nadaljevanju poskrbimo za izvedbo storitve.

 

Potrebujete kakovostna notranja slikopleskarska dela?

Kontaktirajte nas!

Blog

Barve doma

Barve doma Kako izbrati prave barve za notranjost sten vašega doma? Pri dizajnu notranjosti vašega

Poglej več